SAMMANSÄTTNING

Färsk tillagad kyckling (27 %), brunt ris, färsk tillagad kalkon (11 %), torkad kalkon (9 %), torkad anka (9 %), korn, kalkonfett, havre, kalkonbuljong, linfrö, torkat ägg, mineraler, vitaminer, betmassa, algolja, frukto-oligosackarider 1000 mg/kg, mannan-oligosackarider 650 mg/ kg, brännässla, ringblomma, yucca, vetegräs.

NÄRINGSTILLSATSER PER KG

Vitaminer: A-vitamin (retinylacetat) 25 730 IU, D3-vitamin (kolekalciferol) 1730 IU, E-vitamin (alfa-tokoferolacetat) 430 mg, biotin 323 mcg; Spårämnen; zinkkelat av aminosyror hydrat 340 mg, zinksulfat monohydrat 285 mg, järnsulfat monohydrat 310 mg, järnkelat av aminosyror hydrat 20 mg, mangansulfat monohydrat 110 mg, kopparkelat aminosyror hydrat 50 mg, kopparsulfat pentahydrat 40 mg, kalciumjodat vattenfri 1,58 mg, natriumselenit 0,5 mg; Aminosyror: taurin 475 mg.

ANALYTISKA BESTÅNDSDELAR

Råprotein 30 %
Råoljor och fetter 20 %
Råfibrer 3 %
Råaska 7,5 %
Vatten. 8 %
NFE 31 %
Omsättbar energi 385 Kcal/100 g
Omega 6 3,6 %
Omega 3 0,8 %
Kalcium 1,5 %
Fosfor 1,0 %

SE UTFODRINGSREKOMMENDATION

Omega-3-fettsyror främjar hälsa och välbefinnande på ett mångsidigt sätt. För att garantera tillskott av naturliga omega-3-fettsyror (EPA och DHA) har algextrakt tillsatts i fodret. Omega-3-fettsyrorna spelar en viktig roll i utvecklingen av valpens kognitiva förmåga och synen. Fettsyrorna lindrar även eventuell inflammation och stärker immunförsvaret, så de är till nytta för både valpar och tikar. Dessutom stöder fettsyrorna ledhälsan och har en vårdande effekt på både hud och päls. Under dräktigheten ökar påfrestningen på lederna eftersom valparna tynger i magen. Påfrestningarna från dräktighetstiden och diandet brukar synas nära avvänjningstiden på av att päls och hud är i sämre skick.

Tarmarnas hälsa och välbefinnande. Friska tarmar är fundamentalt för en jämn tillväxt. Råvaror som absorberas väl, mångsidiga källor till protein, kolhydrater och funktionella ingredienser som stöder tarmarnas välbefinnande, bidrar till valpens välbefinnande på många olika sätt. Prebiotika, MOS och FOS, ger näring åt den nyttiga mikrobfloran i valpens tarmar. Detta sker medan tarmar utvecklas och bidrar till att förhindra matsmältningsproblem. Betfibrernas lösliga fibrer som ingår i helfodret ger dessutom näring åt nyttiga bakterier. Medan den olösliga fibern stöder tarmens normala funktion samtidigt som den bidrar till att avföringens sammansättning förblir lämplig.

Antioxidanter hjälper till mot miljöns påfrestningar. Grunden för hälsa och välbefinnande läggs redan i mammans mage. En kombination av naturliga antioxidanter från brännässla, ringblomma och A-, C- och E-vitamin bromsar oxidationen i cellerna som orsakas av skadliga syreföreningar. Därmed hjälper de till att bidra till en vital och frisk valp som tål miljöns påfrestningar.

 

brain
BRAIN DEVELOPMENT

digestive
DIGESTIVE TRACT HEALTH

antioxidants
ANTIOXIDANTS

create-taste
GREAT TASTE